workshop schilderen
De workshop schilderen is eigenlijk voor alle leeftijden goed. ...meer lezen...
 
6jaar     6 jaar     7 jaar
De ondergrond is geschilderd; de dinosaurussen zijn losse vormen die geschilderd en geplakt zijn. De kinderen knippen, naar een voorbeeld, zelf de postieve vorm.
 
 
4 jaar     7 jaar     7 jaar
De ondergrond wordt eerst geschilderd. Daarna maken de kinderen zelf sjablonen van geometrische en fantasievormen. Tot slot tamponeren zij de vormen op het schilderij.
 
 
4 jaar     6 jaar     7 jaar
Eerst maken de kinderen met vetkrijt een tekening van een gebouw met textuur en daarna schilderen zij met ecoline het hele papier vol.
 
 
5 jaar     5 jaar     6 jaar
In deze stillevens worden schilderen, de positieve en negatieve sjabloon en vetktkrijt met ecoline gecombineerd.
 
 
workshop tekenen
De workshop tekenen voor kinderen van acht tot twaalf jaar bestaat uit een lessenserie van tenminste vijf lessen. Omdat kinderen van deze leeftijd graag realistisch willen kunnen tekenen is het uitgangspunt van de verschillende opdrachten het tekenen naar de realiteit. Er wordt geoefend in het kijken naar verhoudingen en er komen verschillende technieken aan bod.
 
 
8 jaar     9 jaar     11 jaar
Eerst tekenen de kinderen met potlood speelgoed na en daarna worden de lijnen in verschillende diktes overgetrokken en vôila: een kleurplaat.
 
 
9 jaar   11 jaar   11 jaar
Met behulp van een spiegel tekenen de kinderen hun eigen gezicht twee keer na: een keer met potlood in lijnen en een keer met houtskool in vlakken.
 
 
9 jaar   10 jaar   10 jaar
Met behulp van een raster wordt een zwartwit-fotokopie overgezet naar een groter formaat. Daarna schetsen de kinderen met houtskool het orgineel, met vlakken en lijnen, na.